Sata vuotta tapahtumien keskipisteessä

Sata vuotta tapahtumien keskipisteessä

Tänä vuonna Messukeskus juhlii! Olemme satavuotias tapahtumatalo. Tervetuloa mukaan juhlavuoteemme, joka näkyy tapahtumissamme, tiloissamme, ympäristössämme ja uudessa ilmeessämme.

Messukeskuksen tarina alkaa sadan vuoden takaa. Yrityksemme Suomen Messut Osuuskunta perustettiin 19.10.1919, heti maamme itsenäistyttyä, edistämään suomalaista elinkeinoelämää tuloksellisten kohtaamisten avulla.

Järjestimme ensimmäiset messut startup-hengessä kesällä 1920 Johanneksen kirkon kentällä. Messuista kasvoi valtava kansanjuhla ja aikansa suurin mediatapahtuma. Messuvieraita tuli paikalle ympäri Suomea yli 120 000, melkein saman verran kuin koko Helsingissä oli tuohon aikaan asukkaita.

1919

Perustamiskokous

 

Tämä merkitsi samalla koko messutoimialan syntyä itsenäisessä Suomessa. Tänä vuonna täytämme pyöreät sata vuotta. Onnea, satavuotias tapahtumatalo!

Tiemme jatkui Töölön kisahallin eli entisen messuhallin kautta Pasilaan, Suomen suurimmaksi tapahtumataloksi.

1950

Messuhalli, nykyinen Töölön kisahalli

Nykyisin järjestämme joka vuosi noin 100 yleisö- ja ammattimessua ja 2000 kokousta, kongressia, juhlaa ja yritystapahtumaa. Meillä tehdään historiaa kansainvälisten huippukokousten, unohtumattomien viihdetuotantojen ja maailmanluokan vierailijoiden voimin. Suuret persoonat Sibeliuksesta David Bowieen, Alvar Aallosta Karl Fazeriin ja Kekkosesta Barack Obamaan ovat osa tarinaamme.

Sata menestyksen vuotta todistaa, että liikeideamme on osoittautunut toimivaksi. Messukeskus on aina ollut ja on tulevaisuudessakin unohtumaton alku lukemattomille unelmille.

Tervetuloa mukaan juhlavuoteemme, joka näkyy tapahtumissamme, tiloissamme ja ympäristössämme. Seuraa meitä tutustumalla juhlavuoden sivustoomme http://100.messukeskus.com. Somesta löydät meidät tunnisteella #messukeskus100!

2019

Messukeskus tänään