Tarja Gordienko -

AR – pian livenä Messukeskuksessa!

AR eli Augmented Reality on nyt kaikkien huulilla. Moni liukui lisätyn todellisuuden lumoihin viime kesänä, Pokémon Go -pelin mukana.

Pokémon Go valloitti

Nyt on aika ottaa seuraavat askeleet. Me messulaiset olemme aika täpinöissä, sillä lanseeraamme pian Messukeskukselle oman AR-sovelluksen. Appsimme sulauttaa digitaalisen sisällön, esimerkiksi kuvat, esineet, videot ja tekstin, osaksi ”oikeaa” maailmaa. Digisisällön voi nähdä tabletin, puhelimen tai AR-lasien kautta. Vihdoinkin digi yhdistyy tapahtumiin saumattomasti!

AR:ää tabletissa

Mitä lisäarvoa AR sitten voi tuoda tapahtumiin?

Me uskomme, että paljonkin!

Parhaimmillaan AR auttaa kävijää löytämään tapahtumasta sen, mitä kävijä haluaakin – olipa se sitten kiinnostava osasto, suosikkiravintola, ohjelmapiste tai vaikka tapahtumaan osallistuva ystävä. Messukävijälle ja kokousosallistujalle on siis tiedossa rutkasti wow-elämyksiä, palveluja ja uudenlaista viihdettä.

Messuille osallistuvalle yritykselle AR tarjoaa mahdollisuuden erottaumiseen ja näkymiseen uudella tavalla oman osaston ulkopuolella. Kävijän voi koukuttaa vaikka pelillisten oivallusten avulla. AR voi olla virtuaalisia julisteita, animaatiota, pelejä, interaktiivisuutta, opastamista… Rajana on oikeastaan vain mielikuvitus.

AR-lasit

AR on meillä livenä jo tammikuun Matkamessuilla. Valmistelemme parhaillaan ensimmäisiä toteutuksia yhdessä kumppanimme, ohjelmistoyritys Immersalin ja Matkamessuille osallistuvien yritysten kanssa.

Messukeskus tuo lisätyn todellisuuden kiinteäksi osaksi tapahtumiaan ja tilojaan ensimmäisenä messujärjestäjänä Suomessa ja kansainvälisesti.

Ei enempää eikä vähempää: uusi vuosi tuo meille maailmanluokan ensi-illan!

Tarja, viestintäpäällikkö