Kaisa Siipilehto -

Apuja tapahtumien järjestämiseen

Kysyimme asiakkailtamme touko- ja kesäkuun vaihteessa, mistä aihealueista he kaipaisivat lisää vinkkejä, ideoita ja apuja tapahtumien järjestämiseen. Ja he vastasivat sankoin joukoin! Kiitos kaikille kyselyyn osallistuneille. Tässä tulokset tarkasteltavaksenne.

Kysely oli suunnattu heille, jotka järjestävät työkseen tapahtumia ja jotka kaipaisivat apua niiden ideointiin, suunnitteluun ja tuotantoon. Tärkeintä meille on asiakkaidemme onnistuminen. Niinpä kehitämme jatkuvasti tarjoamiamme sisältöjä ja palveluita vastaamaan entistä paremmin asiakkaidemme vallitsevia tarpeita. Lupaamme käsitellä valitsemianne suosikkiaiheita syksyllä blogissamme. Kannattaa siis pysyä kuulolla!

Ensi vuonna tulee kuluneeksi sata vuotta siitä, kun ensimmäisiä messuja alettiin järjestää Suomessa. Siitä olemme kasvaneet monipuoliseksi messu-, kokous ja tapahtumakeskukseksi, missä järjestetään kymmenien omien messutapahtumiemme lisäksi pari tuhatta vierastapahtumaa, kokousta, kongressia ja juhlaa vuosittain. Jokainen tilaisuus on omanlaisensa kokonaisuus ja otamme aina asiaksemme sen onnistumisen.

 

Ruoka kiinnostaa – suurin osa vastaajista halusi vinkkejä tarjoiluideoihin ja -trendeihin

Ideoita yksityiskohtiin ja elämyksellisyyteen

Tiloissamme järjestettyjen tilaisuuksien kirjo ja volyymi kertoo myös monipuolisesta asiakaskunnastamme. Ihan untuvikkoja he eivät selvästi ole – kyselyn perusteella tilaisuuden tavoitteiden asettaminen, tavoitteisiin sopivan tilaisuuden luonteen valinta, projektiaikataulun hallinta ja tilaisuuden emännöinti näyttää olevan hyvin hallinnassa. Ideoita ja apuja kaivataan lähinnä hiomaan tapahtumien yksityiskohtia. Vinkkejä halutaan teeman ja sisällön ideoinnin lisäksi tarjoilutrendeihin, oheisohjelmaan ja osallistavien aktiviteetteihin. Tapahtumien elävöittäminen kiinnostaa sekä aisteja, alan trendejä että digitaalisia mahdollisuuksia hyödyntämällä. Tapahtumatalona meiltä myös kysytään vinkkejä tapahtumapaikan ja sopivan tilan valintaan.

Katso nämä blogikirjoitukset:

 

1. Kiinnostavat aihealueet, joihin kaivataan lisää apuja, ideoita ja vinkkejä tapahtumien järjestämiseen

Yhteispelillä timanttisia tarinoita

Jokainen järjestäjä tietää, etteivät tapahtumat synny tyhjästä vaan taustalla on paljon valintoja tapahtuman tarkoituksesta jokaiseen yksityskohtaan. Yhdessä saadaan aikaan tuloksia. Projektitiimin lisäksi kannattaa haalia yhteistyökumppaneita ja hyödyntää tapahtumapaikan asiantuntemus. Me Messukeskuksessa olemme onnekkaita saadessamme järjestää tilaisuuksia todellisten tapahtuma-ammattilaisten kanssa. Asiakkaidemme ammattitaidosta kertoo sekin, että olemme todistaneet onnistumisia myös yli odotusten. Olemme ylpeinä emännöineet tuhansia ikimuistoisia tilaisuuksia kokouksista henkilöstöjuhliin, mahdollistaneet kasvualustan erilaisille tapahtumille seminaareista startup-festareihin sekä todistaneet kaikkien aikojen kävijäennätyksiä kansainvälisistä liike-elämän kokoontumisista lääketieteellisiin kongresseihin. Yksittäinen tai monivuotinen, haastamme ja kasvamme asiakkaidemme kanssa kerta toisensa jälkeen. Olit konkari tai ensikertalainen – me olemme täällä sinua ja tapahtumaasi varten!

Muotinäytös, lanseeraus, kongressi – moni tilaisuus on laatuaan kertaluontoinen, mutta on olemassa ominaispiirteitä, jotka auttavat tilaisuuden onnistumisessa.

Vaikka moni tapahtuma on kertaluontoinen, tapahtumatyypeille on olemassa ominaispiirteitä, joita voidaan pitää ohjenuorana tilaisuutta suunnitellessa. Esimerkiksi kansainvälisen kongressin saamiseksi tehdään paljon taustatyötä hakuprosessin läpiviemiseksi monien tahojen kanssa. Kaikki huipentuu ovien avauduttua. Moni asiakkaistamme arvostaa myös tilaisuuden jatkuvaa kehittämistä asiantuntijoidemme kanssa. Silloin kehityksen näkee selvästi ja yhteistyön syvenemisen myötä voidaan päästä entistä parempiin tuloksiin. Lue asiakkaidemme ajatukset menestystarinoistaan täältä.

Kyselyn perusteella aiomme keskittyä käsittelemään etenkin tapahtumatyypeistä suosikkejanne: kokouksia, seminaareja, koulutuksia, henkilöstötilaisuuksia sekä näyttelyitä. Suosituimpia kanavia vastaanottaa tietoa sisällöistämme on selvästi uutiskirjeet, verkkosivut sekä koulutustilaisuudet (huom. kysely toteutettiin sähköisenä kirjeenä). Myös ladattavat oppaat kiinnostavat yli neljäsosaa asiakkaistamme. Lataa kokouksiin ja koulutuksiin keskittyvä tapahtumajärjestäjän opas täältä.

Luettavaa blogissamme erilaisista tilaisuuksista:

2. Kiinnostavat tapahtumien tyypit, joista halutaan lisätietoja

3. Kanavat, joissa halutaan saada lisätietoja valituista aihealueista

 

Ammattiinsa intohimoisesti suhtautuvat ymmärtävät, ettei kehitys koskaan lopu, vaan itseään ja taitojaan voi kehittää jatkuvasti. Kokosimme vinkkilistan, jonka avulla voit entisestään kehittää itseäsi tapahtumajärjestäjänä. Viime kesänä toimin vapaaehtoisena festarijärjestäjänä oppiakseni uutta. Kesälomalla suuntaan supersuosittuun tanssifestivaaliin Kroatiaan. Miten sinä ajattelit kehittää ammattitaitoasi?

 

Aurinkoisin terveisin,

Kaisa, markkinointivastaava