Suvi Kinnunen -

5 vinkkiä paremmaksi kollegaksi

Ystävänpäivän merkeissä on hyvä pysähtyä hetkeksi miettimään, miten suuri vaikutus ystävyyden antamalla tuella on myös työelämässä. Jokainen meistä voi vaikuttaa hyvän työilmapiirin muodostamiseen ja sen kehittämiseen. Arjessa sattuu ja tapahtuu, viestitään huolimattomasti ja tulkitaan helposti väärin. Kun yleensä ottaen perusasiat ja luottamus omiin kollegoihin ovat kunnossa, joustaa ymmärrys puolin ja toisin näissä tilanteissa. Mukava, toisensa huomioiva ja kunnioittava työyhteisö on arvokas arjen piristäjä – meillä kaikilla on käytettävissämme keinoja työviihtyvyyden parantamiseksi. Kokosin ystävänpäivän kunniaksi muutamia vinkkejä, joilla saamme luotua niitä pieniä, positiivisia hetkiä työkaverille jokaisen työviikon aikana.

Mukava, toisensa huomioiva ja kunnioittava työyhteisö on arvokas arjen piristäjä. Lue vinkit, kuinka olla entistä huomioonottavampi kollega.

1. Huomioiva ja siisti työympäristö on jokaisen asia

Pieni tai suuri työyhteisö, kun hyvän huomenen -toivotukset ja tervehdykset raikuvat aktiivisesti toimiston käytävillä, on ensimmäinen askel positiivisen tunnelman luomiseen otettu. Muista hymyillä ja tervehtiä myös kumppaneita ja palveluntarjoajia vahtimestareista keittiömestareihin. Piristät toisen lisäksi samalla myös omaa päivääsi. Toisten huomioiminen näkyy myös yleisten tilojen siisteydestä huolehtimisessa, minkä tulisi olla jokaisen työntekijän yhteinen tehtävä. Antamalla oman panoksesi työympäristön siisteyden eteen, kannustat muitakin työpaikan viihtyvyydestä huolehtimiseen. Olisiko tänään se päivä, jolloin poikkeat hakemaan hedelmiä kahvipöytään tai keität kahvit valmiiksi työkavereiden iloksi?

2. Kuuntele, auta ja arvosta erilaisuutta

Hyvä työilmapiiri on jokaisen työyhteisön jäsenen tekojen varassa. Kuuntelemalla ja auttamalla työkaveriasi, opit itsekin uutta ja saat tarvittaessa uutta näkökulmaa tai apua omiin tehtäviisi. Erilaisuus on työyhteisöissä voimavara, joka kannattaa valjastaa työkulttuurin yhteiseksi hyödyksi. Kun kysyt mielipidettä oman alansa ja toimenkuvansa asiantuntijalta tai kollegaltasi, saattaa näkökulma olla uudenlainen ja tervetulleen raikas. Kun taas työkaverisi viestintä tai toimenpiteet herättävät sinussa kysymyksiä, astu hetkeksi kollegan kenkiin, mieti mitä itse olisit tehnyt hänen saappaissaan ja anna oma vastineesi asiaa pohdittuasi. Saatat pienen pohdinnan jälkeen huomata tapahtuman punaisen langan ja jatkokeskustelunne saattaa olla hedelmällisempi ja kannustavampi.

Toisten huomioiminen näkyy myös yleisten tilojen siisteydestä huolehtimisessa.

3. Toteuta viestintäsi ajatuksella

Sähköpostin tai chatin välityksellä viestitään paljon ja nopeasti. Nopeat vastaukset ja kuittaukset sekä kiireiset kysymykset jättävät välillä paljonkin tulkinnan varaa. Huomioithan, että viestin vastaanottajalla ei välttämättä ole samaa tietoa kuin sinulla. Hän ei mahdollisesti ole ollut mukana samoissa käytäväkeskusteluissa tai palavereissa kuin sinä, joten huomioi vastaanottaja tai vastaanottajaryhmä viestiä kirjoittaessasi. Muodosta asiasi, pyyntösi tai kysymyksesi selkeästi esiin. Muistathan, että tervehdykset ja kiitokset ovat aina paikallaan myös sähköisessä viestinnässä. Kiinnitäthän huomiota myös viestisi jakeluun: kenelle kaikille viestisi kuuluu sekä miten ja kenen toivoisit reagoivan asiaasi? Rakenna jakelulista ajatuksella ja kerro toiveesi ja tarpeesi viestisi sisällön suhteen selkeästi ja mahdollisimman ytimekkäästi – ethän halua itsekään vastaanottaa viestejä, joiden tarkoitus ja jatkotoimenpiteet jää epäselväksi. Voit tehokkaalla viestinnälläsi vaikuta siihen, ettei viestisi hautaudu muiden postilaatikkoon.

4. Pidä huolta omasta hyvinvoinnistasi

Kun pidät huolta omasta hyvinvoinnistasi, teet palveluksen itsesi lisäksi myös perheellesi ja työkavereillesi. Hyvä yleiskunto auttaa jaksamaan ja pitää mielen kirkkaana, joilloin työntekokin pysyy ryhdikkäänä. Oman työn rajaamisella sekä fyysisen ja henkisen kunnon huolehtimisen avulla, pystyt jakamaan palautetta rakentavammassa hengessä ja ottamaan työkavereidesi näkökulmat sekä tarpeet entistä paremmin huomioon. Saatat myös tämän myötä huomata että löydät itsestäsi silloin lisää aloitteellisuutta yhteisiin työviihtyvyyttä lisääviin projekteihin tai tempauksiinkin.

Rajaa oma työsi fiksusti! Olet parempi kollega, kun pidät huolta omasta henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnistasi.

5. Merkityksellisiä ystävyyssuhteita luodaan sanoilla ja teoilla

Jokaisella meillä on työkaluja, joilla voimme rakentaa tai ylläpitää avointa ja positiivista työkulttuuria. Muistithan kiittää ja kannustaa arvostamaasi työkaveria jo tänään? Tai sujauttaa viikoittaisen seurantapalaverin joukkoon myös positiivisen palautteen kollegasi työpanoksesta? Jaatteko joukossanne kuukauden onnistumisia tai mokia kannustavassa hengessä? Työasioiden lisäksi on mukava jakaa kuulumisia, suosikkileffoja tai uutuusravintoloita – ehkä poikkeatte syömään työpäivän jälkeen rennommissa merkeissä ja tutustumaan toisiinne lisää. Saattaa olla, että kollegoista paljastuu huikeaa tietotaitoa ja osaamista, jota voitte hyödyntää laajemminkin liiketoiminnasta virkistyspäiviin. Osoitetaan teoilla, että arvostamme toisiamme ja mikä olisikaan ystävänpäivää parempi ajankohta aloittaa pukemaan sanoiksi ne kauniit ajatukset ja palautteet siellä työpaikallakin.

 

Muistetaan, että ystävänpäivän ei tarvitse olla ainoastaan kerran vuodessa,

 

Suvi