Suvi Kinnunen -

5 asiaa, joita ottaa huomioon tapahtumavieraana

Tapahtumiin vieraana osallistuminen on parhaassa tapauksessa kutkuttavaa, inspiroivaa, opettavaa ja ennen kaikkea se tuo arkeen usein kaivattua piristystä! Jotta tapahtumista saa enemmän irti, niihin kannattaa valmistautua esimerkiksi tutustumalla ohjelmaan etukäteen, olemalla kiinnostunut muista ja verkostoitumalla. Nappaa vinkit vieraan näkövinkkelistä alta!

Valmistaudu tulevaan tapahtumaan alla olevien vinkkien avulla!

 

1. Huomioi tilaisuuden luonne

Ota selvää ilmoittautumiskäytännöistä ajoissa – tarvitseeko tapahtumaan ilmoittautua, mihin mennessä ja onko  se maksullinen? Tarvitsetko hyväksyntää esimieheltäsi? Suositut tilaisuudet myydään loppuun jo hyvissä ajoin, joten kannattaa olla tarpeeksi ajoissa liikenteessä. Jos olet menossa messuille, niin kannattaa ehdottomasti rekisteröityä ennakkoon ja välttää jonot paikan päällä. Etukäteen rekisteröitymällä säästät myös hyvin usein pääsylipun hinnassa.

Joka tapauksessa, ilmoittaudu haluamaasi tapahtumaan ajoissa, sillä näin helpotat järjestävää tahoa valmisteluiden suhteen. Tämä auttaa sinua myös itseäsi orientoitumaan ja valmistautumaan paremmin tilaisuuteen.

 

2. Tutustu ohjelmaan etukäteen

Katso tilaisuuden ohjelma etukäteen ja tutkaile tarjontaa.  Tutustu mukana oleviin yrityksiin – kaipaatko ratkaisuja tai uusia palveluita? Katso etukäteen mielenkiintoisimmat puheenvuorot – monessa tapahtumassa mukana on maailmanluokan puhujia ja esiintyjiä, joilta ammentaa insipiraatiota ja virtaa työarkeen. Mikäli esiintymisvinkit kiinnostavat, kannattaa myös lukea blogitekstimme: 5 vinkkiä esiintymiseen. Lue järjestäjän ohjeet pysäköinnistä aikatauluun ja varaa mukaan käyntikortteja ja avointa mieltä.

 

Mikäli päivän aikataulu on tiukka, sovi etukäteen lounastreffejä.

 

3. Sovi tapaamisia verkostoitumismielessä

Valmistaudu etukäteen sopimalla tapaamisia. Monessa tapahtumassa hyödynnetään esimerkiksi Brella-sovellusta, jonka avulla tapaamisten sopiminen on tehty helpoksi sinua kiinnostavien ja relevanttien kontaktien kanssa. Kysele ja hyödynnä sosiaalisen median kanaviasi – onko verkostostasi tulossa osallistujia samaan tapahtumaan? Onko tapahtuma Facebookissa? Vilkaise osallistujat läpi ja tutustu kasvoihin ja nimiin. Twitteristä tai Linkedinistä tutut nimet vaihtavat kanssasi ajatuksia varmasti mieluusti kasvotustenkin. Jos päivän aikataulu on tiukka, muista hyödyntää lounastauot!

 

4. Ole kiinnostunut muista

Ihmisiä tavatessasi ole tarkka siitä, että elekielesi on linjassa puhutun kanssa. Pidä avoin mieli ja avoin asento, kysy ja ennen kaikkea kuuntele. Jos keskustelet isommassa porukassa, pidä rinki avoinna muille mahdollisesti halukkaille osallistujille. Varmista, että sinulla on napakka esittely ja pyri löytämään nopeasti yhteisiä kiinnostuksen kohteita, joka esimerkiksi toimialakohtaisissa tapahtumissa löytynee suhteellisen vaivatta. Ole tarkka nimien kanssa, sillä teet nopeasti vaikutuksen muihin osaamalla ja hyödyntämällä toisten etunimiä keskustelun lomassa.

Verkostoituminen on yksinkertaisimmillaan keskustelua samanhenkisten ihmisten kanssa.

5. Älä jää kotiin!

Työpäivän jälkeen alkavat tilaisuudet saattavat pitkän päivän jälkeen tuntua ylitsepääsemättömiltä, mutta usein innostava ohjelma, tarjoilut ja muista ihmisistä ammennettu energia antaa enemmän kuin ottaa. Koskaan ei tiedä, milloin vastaan tulee tärkeä kontakti tai mieltä avartava uusi ajatus. Mikäli kuitenkin energiatasot ovat laskussa iltaisin, kannattaa voimat keskittää aamu- ja päivätilaisuuksiin. Muista, että laatu korvaa herkästi määrän. Käy tilaisuuksissa ennemmin valikoidusti ja valmistaudu niihin, kuin juosta jokaisessa vastaantulevassa tapahtumassa. Oma aikasi on kallisarvoista – käytä se tapahtuman aikana hyvin keskittymällä, ja jätä sähköpostit, puhelin ja somessa pyöriminen myöhemmälle.

 

Näillä eväin kohti kevään tapahtumia,

Suvi