Kaisa Siipilehto -

Uudistimme kokoushuoneiden reseptiä

– Ei ole yhdentekevää millaisessa tilassa työskentelet tai kokoustat koko päivän. Myös väreillä on väliä, toteaa Nanna Ihamäki, joka hyödyntää villisti värejä, kuoseja ja erilaisia materiaaleja. Messukeskuksessa designerina työskentelevä sisustusarkkitehti haluaa suunnitella tiloja, jonne halutaan tulla uudelleen.

– Perinteinen kalustus ei enää riitä. Ennen asiakas teki sisällön tilaan: valkoisille seinille kiinnitettiin kokouksessa syntyneet materiaalit. Nykyisin halutaan, että tila tarjoaa jo itsessään elämyksiä. Messukeskuksen visio on olla elämyksellisin, sosiaalisin ja tuloksellisin kohtaamismedia – myös tilojen puolesta, Ihamäki jatkaa.

Banneri_1600x900_rentokoulutus

Rennossa ideat lähtevät lentoon! Tila sopiikin oivasti koulutuksiin, ryhmätyötilaksi ja innovaatioiden tavoitteluun.

Kuuntelemme asiakkaita, keräämme kehitysideoita ja uudistumme jatkuvasti, jotta asiakkaamme voivat tavata toimivassa kohtaamisympäristössä. Kesällä remontoimme jälleen rutkasti. Messukeskuksen Kokoustamon yleistilojen viihtyvyyden lisäksi paransimme kokoushuoneiden ergonomiaa ja lisäsimme ripauksen elämyksellisyyttä.

– Ergonomia heijastuu työhyvinvointiin, mikä vaikuttaa yritysten kilpailukykyyn. Kun töissä voidaan hyvin, työntekokin on tehokkaampaa, Nanna kertoo.

Nannan kädenjälki näkyy syyskuussa avatuissa RENTO ja LOISTO kokoushuoneissa, jotka ovat jo ihastuttaneet erilaisuudellaan. Hän toi toimitiloista totuttua muunneltavuutta ja yksilöllisyyttä kokoustiloihin. RENTO-tilassa asiakas voi pituutensa mukaan säätää pöydän kaltevuutta ja korkeutta. Helposti siirreltävät kalusteet muuntautuvat päivän ohjelman mukaan vaikka luokkamuodosta ryhmätyötilaksi. Siellä 40 kokoustajaa tapaa letkeästi ja pinnistelemättä. Laadukkaan LCD-näytön kautta näytettävä materiaali näkyy selvästi myös kauimpana istuville.

Rento_pöytö_500x711

Säädettävä oma pöytä mukautuu päivän agendan mukaan.

– RENTO on ikkunaton, joten ilmavuuden ja valoisuuden lisäämistä on tuotu vaaleilla sävyillä, raikkaalla ja iloisella tapetilla sekä värillisillä kalusteilla. Tapetin keltaiset sävyt viittaavat aurinkoon, valoon ja iloisuuteen. Keltaisen sanotaan lisäävän keskittymistä, joka sopii koulutustilanteisiin. Kalusteiden vihreä on viittaus luontoon, joka rauhoittaa ja rentouttaa. Sehän istuu, sillä tilan nimi RENTO.

LOISTO on kokoushuoneiden kruununjalokivi. Elegantissa salongissa kokoontuu 14 henkeä jykevän pöydän ympärillä tavoitellen uusia oivalluksia ja juhlien saavutuksia.

– Halusin tehdä huoneesta konseptin mukaisesti arvokkaan, tumman ja intiimin. Tapetin kalakuvio keventää astetta muodollisempaakin kokousta. Loistokkuutta tuovat kiiltävät messinkiset yksityiskohdat ja kalusteet. Muhkea tuoli on hyvä istuttava sekä lyhyelle että pitkälle ihmiselle. Loistoon tekee mieli kutsua asiakkaat, jotka kaipaavat hemmottelua. Tila soveltuu hyvin erityistä arvokkuutta vaativiin tilaisuuksiin esim. hallituksen kokoukseen tai juhlaillalliseen ydinporukalla, Nanna kertoo.

Banneri_1600x900_loisto1

LOISTO-huoneessa ideat sukeltavat syviin vesiin ja nousevat loisteliaina pintaan. Tilan valaistus mukautuu päivänvalosta himmennettyyn iltajuhlaan.

– Ihastuin heti Nannan löytämiin italialaisen Piero Fornasetin suunnittelemiin tapetteihin. Eksoottiset kalat ja kuumailmapallot lumoavat humoristisilla yksityiskohdilla. Vuorasimme seinät kauttaaltaan. Leikkisyys tuo astetta rennomman tunnelman tiukkaa asiaa käsitteleviin palavereihin. Tila saa herättää tunteita, kertoo markkinointivastaava Kaisa Siipilehto.

– Asiakkaat haluavat entistä enemmän kokonaisvaltaista palvelua. Sopivan tilan lisäksi kysytään ehdotuksia tilaisuuden sisältöön somistuksesta oheisohjelmaan. Tarjontamme lisäksi olemme kasvattaneet yhteistyökumppaneidemme verkostoa. Räätälöityjen tarjoilujen ja laadukkaan tekniikan lisäksi kauttamme saa myös ammattipuhujia, -juontajia, esiintyjiä ja vaikka aktiviteetteja kohottamaan ryhmähenkeä. Kehitämme Messukeskuksen kokous- ja tapahtumapalveluita tulevaisuuden tarpeisiin. Tuomme järjestäjille erilaisia vaihtoehtoja – haluamme yllättää asiakkaat, asiakkaiden asiakkaat ja henkilökunnan, Siipilehto lisää.

Banneri_1600x900_KaisaNanna

Nanna Ihamäkeä (oik.) haastatteli Kokoustamon markkinoinnista vastaava Kaisa Siipilehto, joka oli mukana uusien kokoustilojen konseptoinnissa.

Kutsumme sinut kokoustamaan astetta loisteliaammin!

– Kaisa ja Nanna