Tulo-ohje

Messukeskus sijaitsee Helsingin Pasilassa, erinomaisten liikenneyhteyksien keskellä. Läheinen Pasilan asema on 300 metrin kävelymatkan päässä Messukeskuksesta.

Katuosoite: Messuaukio 1, 00520 Helsinki
Messuparkin osoite navigaattoriin: Ratapihantie 17
Kokoustamon parkin osoite navigaattoriin: Ratamestarinkatu 13

Messukeskuksessa on kaksi sisäänkäyntiä: eteläinen sisäänkäynti Messuaukion puolella ja pohjoinen sisäänkäynti pysäköintitalomme eli Messuparkin puolella.

 

 

Lähestymiskartta

Google maps

Aluekartta

Pasilan asemalta Messukeskukseen | Suorin reitti : YouTube
Näytteilleasettaja ja osastorakentaja: tapahtumakohtaiset huolto-ovet löydät kirjautumalla eMessukeskukseen.

Kuva: Maija Astikainen

Kuva: Maija Astikainen

Suosittelemme julkisen liikenteen käyttöä

 • Raitiovaunut: 7 ja 9
 • Bussit: Pasilan asemalle tulevat bussit
 • Junat: kaikki lähi- ja kaukojunat (lukuunottamatta Allegro-junia) pysähtyvät Pasilan asemalla, josta pääset alikulkutunnelin kautta suoraan Messukeskukseen.
 • Polkupyörä: Pyörätelineitä on eteläisen sisäänkäynnin ja Kokoustamon edessä. Rautatieläisentorilla ja Veturitorilla on kaupunkipyörien pysäkit.
 • Taksi: Taksiasema sijaitsee Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin edustalla. Taksit voivat ajaa suoraan sisäänkäynneille.
 • Lentokenttä: I- ja P-junat liikennöivät lentokentältä läheiselle Pasilan asemalle. Matka-aika junalla on noin puoli tuntia ja junien vuoroväli päiväliikenteessä noin 10 minuuttia. Matka-aika lentokentältä Messukeskukseen taksilla on noin 15 minuuttia.
 • Tilausbussit: Pysäköinninvalvojamme opastavat tilausbussit niille varatulle alueelle. Bussinkuljettaja saa sisäänajossa pysäköintilipukkeen, jonka pysäköinninvalvojamme vaihtaa maksuttomaan ulosajolipukkeeseen (huom. käytäntö voimassa vain Messukeskuksessa järjestettävissä tapahtumissa).

Pysäköinti Messukeskuksessa

Messuparkki ja Kokoustamon pysäköinti

Messukeskuksen pysäköintitalo, Messuparkki, on kaikkien käytössä ja aina avoinna. Messuparkki sijaitsee Messukeskukseen pohjoisen sisäänkäynnin puolella, osoite navigaattoriin: Ratapihantie 17.

Pysäköintimaksu 12 € oikeuttaa kertapysäköintiin yhden vuorokauden aikana.
Haluatko jättää auton vuorokautta pidemmäksi ajaksi Messuparkkiin? 

 • Maksetaan automaattiin tai sisällä lippukassalle
 • Maksuvälineinä käteinen ja yleisimmät maksukortit (maksukortilla maksaessa ei tarvitse syöttää tunnuslukua)
 • Maksun voi maksaa jo saapumisvaiheessa
 • Messuparkissa on 20 invaliditunnuksin merkittyä pysäköintipaikkaa.
 • Pysäköinti invaliditunnuksilla on maksutonta.
 • Tesla-sähköautojen latauspisteet (20A  13,8 kW) sijaitsevat pysäköintitalon kerroksessa P2. Latauspisteitä on viisi, ja lataaminen on maksutonta. Pysäköinnistä peritään normaali pysäköintiveloitus.

Kokous- ja kongressiasiakkaiden pysäköinti

Kokous- ja kongressiasiakkaidemme käytössä on myös Kokoustamon pysäköintialue. Kokoustamon pysäköinti sijaitsee Ratamestarinkadun päässä, osoite navigaattoriin: Ratamestarinkatu 13.

Keski-Pasilaa rakennetaan – tarkista Pasilan aseman kulkureitit

Keski-Pasilan uuden keskuksen Triplan rakentaminen etenee vauhdilla, ja uuden Pasilan aseman rakentamista valmistellaan niin aseman sisätiloissa kuin sen lähiympäristössäkin. Tämä vaikuttaa kulkureitteihin asemalla.

Reittinä asemalta Messukeskukseen suosittelemme käyttämään alikulkutunneleita (asemalta pohjoissuuntaan). Niiden kautta kierrät rakennustyöt ja pääset Messukeskukseen nopeammin. Katso paras reitti asemalta Messukeskukseen.

Rakennustöiden aikaiset järjestelyt Pasilan asemalla on opastettu hyvin.

 

Messukeskus on esteetön

Pysäköinti

Pysäköinti invaliditunnuksilla on Messukeskuksessa maksutonta. Pysäköintitalossa P1-tasolla on 20 invaliditunnuksella merkittyä pysäköintipaikkaa. Liikenteenohjaajilta saa ulosajolipun invalidikorttia näyttämällä.

Kokoustamon asiakkaat saavat ulosajolipun invalidikorttia näyttämällä Kokoustamosta. Hotellin parkki on maksuton invalideille.

Sisäänkäynnit ja liikkuminen tiloissa

Messukeskuksen kaikki sisäänkäynnit ovat esteettömiä. Talon kaikkiin kerroksiin pääsee hissillä. Myös suurin osa Messukeskuksen ravintoloista on esteettömiä.

Taksit voivat ajaa Messukeskuksen sisäänkäynneille.

Sisäänkäynneiltä voi lainata pyörätuolin. Jos haluat varata pyörätuolin ennakkoon, lähetä viesti osoitteeseen asiakaspalvelu@messukeskus.com. Kerro viestissä saapumispäivä, kellonaika, sisäänkäynti ja omat yhteystietosi.

Avustaja

Vammaisen avustaja pääsee Messukeskuksen järjestämiin tapahtumiin maksutta sisään.

Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita Messukeskukseen.

Wc-tilat

Messukeskuksen kaikista kerroksista löytyy esteettömiä WC-tiloja.