Vene 13 Båt -messuilta paljon tietoa purjehduksesta aloittelijoille

Purjehtimisen aloittaminen on helppoa eikä edellytä edes oman purjeveneen hankintaa. Veneseurojen kursseilta oppii purjehduksen alkeet ja ensituntumaa voi ottaa veneseuroissa kokeneiden purjehtijoiden seurassa. Vene 13 Båt -messut 8. – 17.2.  tarjoaa paljon tietoa purjehtimisen aloittamisesta ja ensimmäisen purjeveneen hankinnasta sekä seuratoiminnasta. Vene 13 Båt –messujen teemana on purjehdus.

Vene 13 Båt –messujen hallissa 7 esitellään parisenkymmentä purjevenettä. Messuilla ovat mukana mm. X-Yachts, Bavaria, First, Hanse, Dehler, Moody, Saare, Oceanis, Salona, Nauticat 385, Sun Odyssey, Swan 39R,  Haber ja S-850. Esillä on purjeveneitä aloittelijan veneestä avomeripursiin, joten purjehduksesta saa hyvän kokonaiskuvan. Lisää purjeveneitä löytyy purjehduksen teema-alueelta, jossa esitellään lajiliittojen veneitä.

Purjehduksen teema-alue hallissa 4

Purjehduksen teema-alueella kerrotaan purjehduksen aloittamisesta ja siellä voi myös ilmoittautua purjehduskursseille. Lapset voivat kokeilla purjehtimista jollasimulaattorilla. Purjehtimisen voi aloittaa kurssien jälkeen esimerkiksi ilmoittautumalla erilaisiin venekuntiin miehistöksi tai vuokraamalla venettä aluksi. Halleista 4 ja 5 löytyy myös veneilytarvikkeita, varusteita ja mm. purjeentekijät, purjeet ja mastot.

Suomen Purjehdus ja Veneily ry SPV tuo purjehduksen teema-alueelle olympia-purjehtijoita ja kilpailu-uransa alussa olevia nuoria kertomaan lajista sekä ensi kevät-kesän veneilyviikosta, joka järjestetään veneilyseuroissa ympäri maan. SPV:n luokkaliitot kertovat toiminnastaan messuilla ja esittelevät purjeveneitään. Alueella tapaa mm. Vuoden urheilijan Tuuli Petäjä-Sirénin pe 8.2.

Messuilla esiintyvät myös olympiamitalisti Silja Kanerva,  purjehdusmaajoukkueen päävalmentaja Sari Multala, paralympiapurjehtija Niko Salomaa,  maajoukkuepurjehtijaTuula Tenkanen ja olympiamitalisti Mikaela ”Miksu” Wulff.

Ensimmäisen purjeveneen hankinta

Ensimmäisen purjeveneen hankinta -seminaarista saa vinkkejä purjeveneen ostoon. Pääluennoitsijana on purjehduksenopettaja, Ocean Race Experience -kippari Tauno Siltanen. Seminaari on kaksiosainen ja esitysten väliin jää tauko, jolloin voi tutustua messuilla esillä oleviin purjeveneisiin. Seminaari järjestetään kahtena päivänä la 9.2. klo 11-13 ja klo 15-17 sekä ke 13.2. klo 13-15 ja klo 17-19. Seminaari on messuvieraille veloitukseton.

HSS:n Classic Yacht Symposium 2013 ja poikkeuksellinen purjehduskonsepti

Helsingfors Segelsällskap HSS järjestää messuilla monenlaista ohjelmaa. Nyt jo kolmannen kerran seura järjestää la 9.2. klassikkosymposiumin – Classic Yacht Symposium 2013. Tänä vuonna HSS viettää 120-vuotisjuhlaansa ja symposiumissa puhuu mm. venesuunnittelija Halsey Herreshoff. Hän puhuu purjehduksen historiasta. Symposiumiin pitää ilmoittautua etukäteen ja se on maksullinen.

Juhlavuottaan viettävä Helsingfors Segelsällskap on tehnyt purjehtimisesta helppoa ja kehittänyt poikkeuksellisen palvelun purjehduksen aloittaville. Seuralla on 28 purjevenettä, joita seuran jäsenet voivat lainata vuosimaksua vastaan. Palvelu on ollut käytössä kolmen vuoden ajan ja sitä hyödyntävien jäsenten määrä on kasvussa koko ajan. HSS järjestää toiminnasta tietoiskuja pe-su 8. – 10.2. ja ke 13.2. hallin 3 ohjelmalavalla.

Purjeveneellä myrskyssä, Atlantilla ja Välimerellä

Purjehdusmatkaa suunnitteleville messujen ohjelma tarjoaa tietoa matkapurjehdukseen valmistautumisesta. Myrskypurjehduksen mestari Peter Bruce kertoo myrskyssä purjehtimisesta ja opastaa, miten myrsky voidaan myös ennakoida säämerkkien kautta. Molempina viikonloppuina kerrotaan purjehtimisesta matkakatamaraanilla. Messujen ohjelmassa on tietoiskuja mm. Välimeren lomapurjehduksista ja Baltian erilaisista vesistä, Atlantin yli purjehtimisesta sekä maailman ympäri purjehduksesta.

Tutustu ohjelmaan tarkemmin: www.venemessut.fi

Suomen Messut järjestää Vene Båt –messut vuosittain Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta. Tapahtuma järjestetään nyt 44. kerran. Pääyhteistyökumppani on Volvo Auto Oy Ab. Vuonna 2012 tapahtumassa vieraili lähes 72 000 kävijää.

Vene 13 Båt –messut ovat avoinna seuraavasti:
pe 8.2. klo 10-15 Trade Day (sisäänpääsy vain ammattilaisille) klo 15 – 18 (sisäänpääsylipun voi ostaa 20 e/kpl)
la-su 9.-10.2. klo 10–18
ma-pe 11.-15.2. klo 12-20
la 16.2. klo 10–18
su 17.2. klo 10–17

Lippujen hinnat: 16 e/aikuinen, 10 e/lapset (7-15 v), opiskelijat, eläkeläiset ja varusmiehet,  37 e/perhelippu (2 aikuista ja alle 15-vuotiaat lapset), ryhmät 10 e/hlö (vähintään 10 hlöä ryhmässä).

Lisätietoja: Suomen Messut, tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804,teija.armanto@finnexpo.fi