Tarja Gordienko -

Papu kasvaa somessa ja messuilla

Papu Design on suomalainen lastenvaateyritys, jonka markkinointimixiin mahtuvat iloisesti niin some, salakerho kuin messutkin.

Papu-vaatteet ovat pehmeitä, laadukkaita ja lapsennäköisiä. Ne kasvavat kekseliäiden resori- ja neppariratkaisujen ansiosta lapsen mukana. Papu ei erottele tyttöjä ja poikia vaatteilla vaan kuosit ja mallit piirretään pienille unisex-ajattelulla. Kaikki pyritään tekemään mahdollisimman vastuullisesti ja läpinäkyvästi. Tuotteet valmistetaan pääosin laadukkaasta GOTS-sertifioidusta luomupuuvillasta tai kierrätyskuiduista. Vaatteet ommellaan Nokialla Suomessa tai tutussa ompelimossa Portugalissa.

Papu Design

Papu Design

Omintakeisen vaatefilosofian lisäksi Papu Designin luovuus näkyy markkinointi-ideoissa.

Instagramissa yritys herkuttelee kuvilla ja hauskuttaa asiakkaitaan. Facebook, Google-mainonta ja bloggaajat ovat nekin papulaisille tärkeitä.

Papu Design

Yrityksen takana on kaksi kolmekymppistä kahden lapsen äitiä, Anna Kurkela ja Hanna-Riikka Heikkilä, jotka poimivat parhaat oivalluksensa arjesta ja ovat konstailemattomia edelläkävijöitä.

Lisäksi Papu haluaa ehdottomasti mukaan myös aidoimpaan sosiaaliseen mediaan, messuille!

Uusimman Split-erikoismalliston maailman ensi-ilta koittaa ensi viikolla juuri Lapsimessuilla. Vasta messuvieraiden hypisteltyä uutuudet ne ilmestyvät jälleenmyyjien valikoimiin New Yorkiin ja muuanne maailmaan.

– Messuilla tapaamme asiakkaat livenä, eihän heitä verkossa näe! Kun näymme messuilla, olemme asiakkaillemme enemmän olemassa. Saamme vaatteiden käyttäjiltä ja ostajilta suoraa palautetta, ja näemme ihmiset, joita varten vaatteet teemme. Messut ovat koko tiimin yhteinen juttu. Kaikki työntekijämme häärivät Lapsimessuilla jossain roolissa, sanoo Anna Kurkela, Papun perustaja ja pääsuunnittelija.

Papu Design

Ensimmäinen mallisto, Papu ja Nappisade, ilmestyi loppuvuodesta 2012. Päähenkilönä mallistossa seikkaili nappeja rakastava lintu, jonka tarinan voi lukea myös satukirjasta.

Toisessa, vuonna 2014 julkaistussa Papu ja Metsänpoikanen -mallistossa pieni lukija pääsi eläytymään oravan päivän jännittäviin tapahtumiin. Syksyn 2015 mallistossa Papu tepsuttaa mökkipolulla ja taskuun tarttuu jos jonkinmoista aarretta. Keväällä 2016 mallisto rakentui lastenjuhlien ympärille ja popparit ja pillit olivat hujan hajan. Syksyn 2016 mallistossa ei sovi unohtaa nakkien roolia! Joulun alla 2016 ilmestyi Winter Special -mallisto, jonka Särö-kuosi sai inspiraatiota vanhan kuvaputkitelkkarin ”lumisateesta”.

Papu Design

Lapsimessuilla nähdään, mitä hauskaa uusin Split-mallisto tuo lasten ylle. Papu hassuttelee osastolla 6e2. Sitä odotellessa kannattaa klikata mukaan Papun salakerhoon. Tervetuloa mukaan!

Tarja, viestintäpäällikkö