Suvi Kinnunen -

Mistä on tehty onnistunut tyhy-päivä?

Syksyä kohden on aika suunnata katseet tiimityön merkitykseen ja yhteishengen rakentamiseen. Työhyvinvointiin keskittyvät yhteiset virkistyshetket ovat tärkeitä organisaation tuottavuuden, tiimityöskentelytaitojen ja viestinnän kannalta. Työhyvinvointiin keskittyvä päivä auttaa organisaation henkilöstöä hitsautumaan tiiviimmin yhteen ja parhaassa tapauksessa henkilöstöä kasvamaan ihmisinä ja yrityksenä.

Tyhy-päivät ovat tärkeitä myös yrityksen työntekijöiden työmotivaation kannalta – hauskat hetket ja tunne yhteenkuuluvuudesta motivoivat työhön täysin uudella tavalla. Panostus tyhy-päivään saa työntekijät tuntemaan itsensä tärkeäksi osaksi yrityksen toimintaa, joka parhaimmassa tapauksessa nostaa myös tulevaisuuden työpanosta. Tästä syystä on tärkeä muistaa järjestää tyhy-päiviä tarpeeksi usein.

Tyhy-päivät auttavat organisaation jäseniä tutustumaan toisiinsa paremmin ja hitsautumaan yhteen tiukemmaksi tiimiksi.

Tyky- ja tyhy- toiminta sekoittuvat käsitteenä puhekielessä herkästi keskenään, vaikka ne tarkoittavatkin hieman eri asioita. Tyky-toiminta on nimitys työkykyä ylläpitävään toimintaan, joka perustuu lakiin. Tyhy-toiminta taasen ei ole lainsäädännön tunnistama. Työkykyä ylläpitävä toiminta on pitkäjänteistä ja monista asioista koostuvaa, mutta yhteiset virkistäytymis ja tyhy-päivät ovat tärkeitä komponentteja työntekijöiden hyvinvointia edistävässä toiminnassa. Perinteisen työpäivän ja toimiston ulkopuolella tapahtuvat aktiviteetit ovat hyviä keinoja yhteishengen rakentamiseen ja normaalirutiineista irti päästämiseen.

Yhteiset hetket sitouttavat henkilöstöä yrityksen tavoitteisiin, jolla on suora vaikutus yrityksen menestykseen.

Henkilöstön yhteiset hetket nostavat tiimihenkeä ja sitouttavat työntekijöitä yhteisiin tavoitteisiin.

Millaista ohjelmaa tyhy-päivään?

 

Tyhy-päivää järjestävän kannattaa mahdollisuuksien mukaan osallistaa omat työntekijät ja henkilökunta mukaan päätöksentekoon ohjelmasta. Ihmisiä on moneen lähtöön ja jokaista miellyttävää ohjelmaa saattaa olla hankala löytää. Perinteisesti tyhy-päivän ohjelma keskittyy työhyvinvointiin liittyviin tekijöihin, usein aluksi asiapitoisemmalla ohjelmalla tai luennolla loppupäivän sujuessa yhteisaktiviteettien parissa.

Kun mietit ohjelmaa, ota huomioon käytettävissä oleva budjetti ja aika. Jos aikaa on rajallisesti, kannattaa kaikki toiminta keskittää samaan paikkaan, eikä käyttää aikaa siirtymiin. Tällöin yksi vaihtoehto on myös keskittyä joko asia- tai viihdepitoisempaan sisältöön. Yhteisen tekemisen tulee myös sopia koko henkilöstölle – hyvin suurella todennäköisyydellä työntekijät ovat eri- kuntoisia ja ikäisiä, joka rajaa vaihtoehtoja hieman. Ohjelman tulisi keskittyä nimenomaisesti yhdessä tekemiseen ja olemiseen, sillä henkilökohtaisen hyvinvoinnin lisäksi tavoitteena on kehittää työyhteisötaitoja.

Maittava ruoka on onnistuneen tyhy-päivän yksi tärkeimmistä elementeistä.

Tyhy-päivänä kannattaa suosia sellaisia aktiviteetteja, jotka poikkeavat tavanomaisesta ja joita työntekijät eivät muuten välttämättä kokeilisi. Ohjelman tulee olla tarpeeksi monipuolinen, jotta se tarjoaa jokaiselle jotain uutta sekä virkistävää. Tässä joitain ideoita, joita hyödyntää ja soveltaa oman yrityksesi näköiseksi:

  • Urheilulliset tiimipäivät (jooga, tanssitunnit, keilailu, minigolf, frisbee-golf, leikkimieliset puisto-olympialaiset)
  • Kulttuuriin liittyvät (konsertit, ooppera, showdinner-tapahtumat, taidenäyttelyt, stand-up komedia, museot)
  • Elämykset (elämyksiä löytyy joka lähtöön, kokeile katsoa esimerkiksi elämyslahjat.fi)
  • Seminaarit, messut ja muut tapahtumat
  • Yhteiset matkat ja retket (veneily, pyöräily, patikointi) 

Olipa yhteinen tekeminen mitä tahansa, tärkeintä on hyvä fiilis ja yhdessä vietetty aika. Paras tapa vaikuttaa työntekijöiden hyvinvointiin ei ole yksittäinen hyvinvointipäivä, vaan sellaisen työilmapiirin luominen ja edesauttaminen, jossa työntekijät uskaltavat olla avoimia ja voivat itse vaikuttaa oman työnsä tekemisen tapoihin. Kun työyhteisön perusteet ovat kunnossa, tyhy- päivä vahvistaa työntekijöiden ja organisaation välistä sidettä aktiviteetista riippumatta.

Messukeskuksen tyhy-päivässä nähtiin toinen toistaan upeampia lip sync- esityksiä!

Blogitekstin kuvituksena on käytetty materiaalia Messukeskuksen oman henkilöstön tyhy-päivästä, jossa aktiviteettina oli esimerkiksi Lipsync-kilpailu ennalta sovittujen joukkueiden välillä. Eläytyminen eri rooleihin oli otettu vakavuudella ja kilpailu kutkutti paikallaolleiden nauruhermoja vielä pitkään sen päättymisenkin jälkeen.

Ottakaa vauhdikas aloitus syksyyn! Ensi viikolla uusi tapahtuma täyttää Messukeskuksen tanssilla ja musiikilla. Uusi Tanssi vieköön -tapahtuma kokoaa yli 60 eri tanssilajia kokeiltavaksi saman katon alle ja Suomen suurimmalla tanssilattialla tahdittaa kotimaiset tähtiartistit Katri Helenasta Jari Sillanpäähän. Mainio paikka polkaista kesälomien jälkeen käyntiin uusi työntäyteinen vuosi. Tutustu ohjelmaan ja ryhmille suunniteltuihin virkistyspaketteihin.

Työn iloa syksyyn toivotellen,

 

Suvi