Suvi Kinnunen -

Uusi vuosi, uusi seikkailu!

suomisatablogi

Suomen juhlavuosi pyörähti käyntiin tähtisateessa Kansalaistorilla viime viikonloppuna jättäen vuoden 2016 taakseen. Juhlavuoden avajaistapahtuma keräsi paikalle yli 100 000 innokasta juhlijaa, jotka saivat nauttia eturivin esiintyjistä ja hienoista puitteista Töölönlahdella. Suomen satavuotisjuhlat kestävät koko vuoden ja ne painottuvat vahvasti erilaisiin tapahtumiin, jotka kunnioittavat ja korostavat isänmaamme helmiä. Juhlavuosi näkyy isosti myös Messukeskuksen toiminnassa ja tänä vuonna onkin upeaa nähdä tapahtumien keräävän suomalaiset yhteen vauvasta vaariin.

suomi1001200x6

Juhlimme yhdessä satavuotiaan Suomen kanssa

Virallisena Suomi 100 -yhteistyökumppanina haluamme olla osallisena luomassa lisää ylpeyden aiheita Suomeen. Suomi 100 -teemaa voi bongata esimerkiksi useiden messujen ohjelmatarjonnasta sinivalkoiseen valaistukseen ja kokoustarjoiluihin. Esimerkiksi juuri koittavilla Matkamessuilla julkistetaan Suomen kansallisruoka sekä avataan Syödään yhdessä -juhlavuosi yhdessä ELO-säätiön kanssa. Tutustu muihin messuihin ja juhlavuoden inspiroimiin teemoihin täällä:  http://messukeskus.com/suomi-100-juhlavuosi/. Messukeskuksen Kokoustamon puolelle avattava SUOMI-kokoustila on kunnianosoitus 100-vuotiaalle isänmaallemme ja sen uniikille kulttuurille. Sadan henkilön tila on nyt varattavissa vuoden 2017 tilaisuuksiin. SUOMI-tila on herättänyt suurta kiinnostusta ja sen lanseerausjuhlat Matkamessujen yhteydessä 19.1. kirvoittivat ennätysmäärän kiinnostuneita.

Suomalaista sisua

Suomi tarvitsee uutta luovaa ajattelua, kilpailukykyä ja näkökulmia, jotka haastavat meidät ajattelemaan ja kehittämään jatkuvasti uutta. Haluamme olla mukana omalta osaltamme kokeilemassa uusia tulevaisuuden tapoja ja viemässä suomalaista menestystä eteenpäin. Suomalainen sisu ja yritteliäisyys ovat asioita, joita pidetään arvossa niin kotimaassa, kuin ulkomaillakin. Tämä innoitti meidät tuomaan ammattitapahtumiimme startup-alueet, jotta voimme edistää verkostoitumista ja uusien ideoiden syntymistä vielä tehokkaammin. Lanseeraamme myös uuden kustannustehokkaan verkostoitumistapahtuman Resetin, joka törmäyttää digiosaajat ja teollisuuden päättäjät Kokoustamossa 17.1.2071.

Digitaalisempi Suomi

Ensi vuosi tuo tullessaan Messukeskukseen uusia digitaalisia tuulia, joista yksi isoimmista nähdään jo tammikuun Matkamessuilla, kun testaamme lisättyä todellisuutta osana tapahtumiamme ja tilojamme ensimmäisenä messujärjestäjänä Suomessa ja kansainvälisesti. Lisätty todellisuus mahdollistaa vierailijoille täysin uudenlaisen elämyksen. AR-sovelluksemme tuo tapahtumajärjestäjille ja näytteilleasettajille lukuisia uusia keinoja koukuttaa ja osallistaa kävijöitä. AR:sta voit lukea lisää aiemmasta blogikirjoituksestamme. Katso alta video AR:n testauksesta Messukeskuksessa!

Astu matkaamme tänä vuonna

Vuonna 2016 toteutimme 20 asiakkaiden toivomaa pientä ja isompaa uudistusta, joista ýhtenä esimerkkinä lanseerattiin startup-alue. Astu matkaamme, sillä juhlahumun lisäksi lupaamme olla tänä vuonna vielä astetta asiakaslähtöisempiä. Aiomme esimerkiksi hemmotella tapahtumanjärjestäjiä keräämällä vuoden mittaan talomme ja verkostojemme asiantuntijoiden parhaat vinkit, joita tulemme jakamaan eteenpäin monessa eri muodossa. Keskitymme entistä tiukemmin asiakkaisiimme ja siihen, että voimme tehdä heidän kokemuksistaan ylivertaisen tapahtumien vierailijoina, kuin järjestäjinäkin. Tapahtumien onnistumiset ovat kaikille tärkeitä keinoja kokea yhdessä ja luoda suuntaa Suomen tulevaisuudelle.

Loppuun vielä upea Kun Suomi täyttää sata-video!

Tästä on tulossa kaikkien aikojen vuosi. Tervetuloa mukaan seikkailuun.

Psst! Pysy kartalla tapahtuma-alan uusimmista tuulista ja liity uutiskirjeemme tilaajaksi.

Suvi