Suvi Kinnunen -

Kuinka löytää oikealainen puhuja tapahtumaan?

SeminaaripuhujaHypponen

Oikeanlainen puhuja vangitsee osallistujiesi huomion ja sitouttaa heitä tapahtumaasi.

Onnistuneen tapahtuman järjestäminen on kovaa työtä. Oikeanlaisen tapahtumapaikan, ajankohdan ja sisällön löytäminen haastaa, mutta antaa onnistuessaan paljon niin järjestäjille, kuin kävijöillekin. Kuten viime viikolla blogissamme käsittelimme, oikeanlainen sisältö herättää tapahtumasi eloon ja on isoin yksittäinen tekijä, jonka vuoksi osallistujat saapuvat paikalle. Innostava sisältö ja kiehtovat puhujat houkuttelevat kävijät paikalle oppimaan uutta ja motivoitumaan.

Tällä viikolla annamme neuvoja siihen, kuinka valita tilaisuuteesi oikea keynote-puhuja. Lisäksi blogitekstin lopussa haastattelussa kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi työpsykologiasta väitellyt tekniikan tohtori (TkT) ja KM, johtamisen neurotieteitä ja ajattelumenetelmiä opiskellut Helena Åhman, joka valittiin Vuoden puhujaksi vuonna 2015.

Kuinka valita puhuja tapahtumaasi?

Kun valitset keynote-puhujaa, sinulla on paljon vastuuta tapahtumasi onnistumisen kannalta. Oikeanlainen puhuja erottaa loistavan tapahtuman keskinkertaisesta ja antaa konkretiaa, joita kuulijat voivat omaan arkeensa soveltaa. Voit valita puhujan kertomaan näkemyksiä ja lisätietoa yleisistä aiheista tai puhujan, joka pureutuu tarkemmin tietyn toimialan aihepiiriin. Kannattaa miettiä, ottaako puhujan oman toimialan tai jopa oman talon sisältä, vai toimisiko vieraspuhuja paremmin? Oman henkilöstön hyödyntäminen puheenvuoroissa on fiksua jos puhuja on innoissaan ja sopii tilaisuuteen. Yleisö huomaa erot nakituksen ja innostuneisuuden välillä. Siksi kannattaa valita esiintyjä, joka sitouttaa yleisöä, ansaitsee heidän huomionsa ja myös osallistaa heidät keskusteluun sosiaalisessa mediassa tapahtumasi hashtagin alla.

Milloin valita oman toimialan puhuja?

• Silloin, kuin informaatio ja viesti, joka välitetään, on hyvin spesifi.
• Silloin, kun puhuja tarvitsee tietynlaisen taustan tai koulutuksen ymmärtääkseen alan nyansseja, historiaa ja kulttuuria.
• Jos budjetti on tiukka ja lähipiiristä löytyy osaamista, kannattaa myös harkita tätä vaihtoehtoa.

Pjakovpg-62

Milloin valita vieraspuhuja?

• Kun tilaisuuden teemat ja viestit ovat monelle sopivia. Kaikille toimialoille relevantteja aiheita on esimerkiksi johtajuus, tiiminrakennus, asenne, käytös, muutosjohtaminen, viestintä, kriisinhallinta ja stressin hallinta. Asiansa osaava vieraspuhuja tekee kotiläksynsä hyvin ja personoi esityksen toimialallesi ja tapahtumallesi sopivaksi.
• Kun uskot, että viesti välittyy yleisöllesi paremmin, kun puhujana on ’ulkopuolinen.’ Vieraspuhuja on myös objektiivinen valinta, mikä voi olla hyvä, jos tapahtumassasi on paljon ihmisiä eri yrityksistä.

Neuvoja oikeanlaisen puhujan valitsemiseksi

1. Päätä ja tunnista tapahtumasi teema – miksi ihmiset kerääntyvät yhteen? Mitkä ovat tapahtuman tavoitteet? Pohdi myös osallistujiesi odotuksia – mitä he tulevat oppimaan ja kuuntelemaan?

2. Mieti, millainen esitys toimii parhaiten tapahtumassasi? Tarkastele aikatauluasi. Vieraspuhuja toimii hyvin esimerkiksi konferenssin tai seminaarin aloittajana tai lopettajana. Toisaalta keynote-puheenvuoro saattaa tarjota virtaa lounaan jälkeen. Esitys tuo usein energiaa ja innostusta, joten ajankohtana tapahtuman alkuvaiheet ei ole ollenkaan huono vaihtoehto.

3. Minkä tyylinen puhuja sopii parhaiten tarpeisiisi? Listaa ylös asioita, joita haluat puhujalla olevan ja millaisia tuntemuksia haluat puhujan yleisössäsi herättävän. Näin sinun on helpompi kysyä apua ammattilaisilta ja etsiä sopivaa puhujaa. Monilla ammattipuhujilla on myös videonäytteitä, joita tarkastelemalla valinta helpottuu.

4. Päätä budjettisi, tutki ja vertaa eri esiintyjien hintoja. Tarkista pitääkö hinta sisällään matkustus- tai majoituskulut. Kuuluko esityksen personointi hintaan? Yleisön huomioiminen on aina henkilökohtaisempi kokemus kuulijalle, mikä vaikuttaa positiivisesti tilaisuutesi jättämään mielikuvaan.

5. Onko tilaisuutesi ajankohdalla joustovaraa? Pitääkö sinun löytää puhuja, jolle päiväsi käy vai voitko etsiä puhujan ja sen jälkeen sopia molemmille sopivan päivän?

6. Juttele aina suoraan puhujan kanssa, jotta saat paremman tuntuman siitä, onko hän sopiva tilaisuudellesi. Lisäksi tee esiintyjälle selväksi tapahtuman tarkoitus ja visio etukäteen. Näin varmistat, että vedätte yhtä köyttä ja esiintyjä voi räätälöidä esitystään paremmin.

Matias Löyttyniemi

Keynote-puhujan lisäksi herätä henkilökohtaisuus tuomalla omaa osaamista, tietotaitoa ja henkilökasvoja esille.

Mistä löytää puhujia?

Autamme sinua mielellämme löytämään teemaan sopivaa ohjelmaa viihdyttämään, aktivoimaan ja kouluttamaan vieraitasi. Yhteistyökumppaneidemme kautta saat näyttävää ohjelmasisältöä ja kokeneita ammattipuhujia, esiintyjiä ja juontajia useista vaihtoehdoista. Sparrailemme ja keskustelemme usein esimerkiksi Speakersforumin kanssa, jotta voimme yhdessä viedä tapahtuma-alaa entistä paremmaksi. Speakersforum on puhujien, juontajien ja valmentajien välittämiseen erikoistunut yritys, jonka laajasta kontaktiverkostosta löytyy eri alojen ja aihepiirien mukaan ammattipuhujia, -juontajia ja valmentajia erilaisiin tilaisuuksiin. Täältä löydät yli 8 000 puhujan ja luennoitsijan tiedot, joten löydät tapahtumaasi varmasti sopivan puhujan teemasta ja budjetistasi riippuen.

Inspiroivia naisia

Kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi halusimme nostaa esiin naisosaamista tapahtuma-alalta. Haastattelimme Speakersforumin Vuoden Puhujaa 2015, Helena Åhmania, jonka intohimo on ihmismielen ymmärtäminen erilaisista näkökulmista. Helena puhuu korostaen tilannetajua ja henkistä kestävyyttä. Kysyimme Helenalta häntä inspiroivista naisista ja vinkkejä suomalaisille sekä naisjohtajille.

Helena_Åhman_MI-0184_hires

Helena Åhmanin vinkkaa kehittämään ajattelun joustavuutta ja terävyyttä.

Millaisia naisia pidät esikuvinasi – kuka on inspiroinut sinua?

Naisia, jotka ovat löytäneet oman polkunsa, onpa se mikä tahansa. Tapaan tällaisia naisia työssäni koko ajan johtajina, yhteistyökumppaneina, ystävinä. Minua on inspiroinut esimerkiksi Crisis Management Initiativen toiminnanjohtaja Tuija Talvitie, jonka kanssa olen saanut tehdä yhteistyötä. Hänen kanssaan keskustellessa syntyy aina ideoita, ja ihailen hänen omistautumistaan tärkeälle konfliktinratkaisutyölle.

Onko sinulla vinkkejä suomalaisille naisille?

Ehkä mieluummin suomalaisille ihmisille:): Olkaa rohkeita! Muistakaa kehittää ajattelun joustavuutta ja terävyyttä, tunteiden säätelemisen taitoa ja tekemisen selkiyttämistä, se parantaa tilannetajua. Näillä pärjää missä tahansa.

Miten voitaisiin vahvistaa naisten asemaa työelämässä ja nähdä tulevaisuudessa enemmän naisjohtajia?

Organisaatiomme jalkautuvat kahtia: osassa naisia on ja halutaan johtajiksi, näissä fokus on siinä, että kannustetaan tarttumaan johtajatyöhän. Tämän pitäisi olla jo itsestään selvää muttei ole, joissain organisaatioissa on oikeita esteitä ja ennakkoluuloja. Asiasta pitää puhua avoimesti. Kun teimme Kari Neilimon kanssa kirjan johtajien tabuista hämmästyimme, miten moni johtaja kertoi pelkäävänsä naisjohtajuudesta puhumista, koska siitä syntyy helposti väärinymmärryksiä.

Loppuun vielä Helenan näkemyksiä siitä, millainen on valovoimainen puhuja:

Ihanaa naistenpäivää toivotellen,

 

Suvi