Kaisa Siipilehto -

Kurkistus uuteen yllätti vierailijat

”Kerrankin jotain uutta ja erilaista! Todellista outside the box -ajattelua. Onnittelut! Jäitte mieleen!”, tiivistää Kokoustamon tutustumiskierrokselle osallistunut kävijä

Messuosallistuminen uusiksi

Hallimaailmamme vieressä komeilee 40 erilaista kokoustilaa, joita on uudistettu rutkasti viime vuosina. Kesällä Messukeskuksen Kokoustamossa remontoitiin jälleen. Osa toisen kerroksen tiloista sai uuden ilmeen. Yleistilojen viihtyvyyden lisäksi täysremontin koki muutama 14−40 hengen kokoustila. Halusimmekin esitellä ne asiakkaillemme sekä Bisnespäivät, Markkinoinnin viikko, Meetings & Events sekä Esimies & Henkilöstö -tapahtumien kävijöille.

Kokeilimme uudenlaista messuosallistumista − messuosastolla vierailun sijaan kutsuimme tutustumaan uudistuneeseen Kokoustamoon. Kahden päivän aikana pyöräytimme 15 tunnin välein alkanutta tutustumiskierrosta, joissa vieraili lähes kaksi sataa uteliasta. Tilojen esittelyn rinnalla halusimme tarjota kävijöille ainutlaatuisen elämyksen.

Matias Löyttyniemi

Humoristinen kierros herätti tunteita

Yllätyksestä oivallukseen

Taru Kankaanpää rientää ryhmää vastaan. Isolla rahalla buukattu kouluttaja Kaitsu odottaa koulutusluokassa sometrendeistä kertovan kalvosulkeisten kera. Fläppitaulu täyttyy kaavioista hänen päästessä vauhtiin. ”You are some”, Kaitsu tiivistää selfie-esimerkkien, triathlon-kuvien sekä meriittiluettelon päätteeksi. Yleisössä pidätellään naurua. Huvittava esitys osoittautuukin näyttelijöiden huikeaksi roolisuoritukseksi. Hahmot herättävät yleisössä huvitusta ja mahasta pidellään kiinni jopa vedet silmissä. Mutta tapahtumajärjestäjän kello tikittää − Taru kiittää kouluttajan tyhjentävästä tiivistyksestä ja kirittää ryhmän jatkamaan.

”Kaitsu” koostaa sometrendien nelikentän

Seuraavaksi hengähdetään nauttien Fazerin uutuudesta: kahvitoreilla tarjoillaan nykyisin myös suolaista jugurttia. Täytteeksi saa mm. avokadoa, punajuurta ja tällä kertaa sekaan lusikoidaan pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä. Kierroksen vetäjät kertovat uudistuksista ja vieraat kysyvät täsmentäviä tietoja tekniikasta hotelliremonttiin.

Sulosoinnut saattavat seuraavaan tilaan. Oviaukolla jo huokaillaan ihastuneena Christopherin viulumusiikkia. LOISTOSSA ihastellaan uudenlaisen 14 hengen kokoushuoneen arvokasta ilmettä pikkusuolaisen ja karpalomehun kera. Tummanpuhuva huone kutsuu kohtaamaan astetta loisteliaammin. Yleisö uppoutuu kuuntelemaan. Musiikista olisi jäänyt nauttimaan pidemmäksikin aikaa, mutta matka jatkuu vielä.

Matias Löyttyniemi

LOISTON muhkeille nojatuoleille olisi jäänyt kuuntelemaan viulumusiikkia pidempäänkin

Matias Löyttyniemi

Kinkku- ja kasvitäytteiset cocktailpiirakat ovat sopiva suolainen suupala

Hymy on jälleen herkässä, kun Taru on RENNO-tilan ovella avosylin vastassa. Kaitsun konsulttiponnari on lentänyt nurkkaan ja kiharat päästetty valloilleen – kauluspaidan alta paljastuukin muusikko. Eeron musisointi akustisen kitaran voimin saatteleekin rentoutumaan tilan nimen mukaisesti. Toivebiisejä saa heittää. Tarulla on omat suosikkinsa, jotka saavat hänet yhtymään lauluun ja tanssahtelemaan.

Matias Löyttyniemi

Eero nostatti tunnelman menevillä biisivalinnoillaan

Kaiken järjestelyn lomassa Taru on ennättänyt valmistella arvonnan. Sokerina pohjalla sitrusleivoksen ja tikkareiden jälkeen arvottaan Fazerin lakurasia osallistuneiden kesken. Kokenut Onnenpyörä-tähti pyöräyttää onnenpyörän vauhtiin ja Smooth Salmiak -maistiainen löytää onnellisen voittajan luo halauksin.

Tutustumiskierros on tullut tiensä päähän ja keskustelut vaihtuvat kiitoksiin. Jokainen saa pienen muiston mukaansa uusimman Evento-lehden kera. Toivottavasti kierrokselta tarttui mukaan myös uusia ideoita tilaisuuksien järjestämiseen, vinkkejä ohjelmaan ja tarjoiluehdotuksia.

Kävijä tiivistää tunnelman: ”Aivan loistavasti toteutettu tutustumiskierros. Jää mieleen vielä pitkään ja siinä on oppimisen paikka myös itselle, miten voi viimeisen päälle hiotulla ja loistavasti ideoidulla tapahtumalla jättää erittäin positiivisen kuvan vierailijoille.”

Matias Löyttyniemi

Tarun h-hetki oli pyöräyttää onnenpyörään. Hänen harmikseen viisari ei osunut onnennumeroonsa.

Huumorilla hurmioon

Tuloksena oli vieraita hämmentänyt ja riemastuttanut kokonaisuus: oivallettuaan näyttelijöiden henkilöhahmojen kautta luodun yllätyksen osa kävijöistä puhkesi jopa ilonkyyneliin. Tavoitteena olikin tarjota tutustumishetki, joka herättäisi tunteita. Tässä karikatyyrinen tapahtumajärjestäjä ”Taru Kankaanpää” ja somekonsultti ”Kaitsu” olivat avainhenkilöitä. Luovuudelle annettu tila täytettiin ilmiömäisesti. Jokainen kierros oli erilainen: sisältö muodostui osallistujien mukaan ja esiintyjien mukautuessa ryhmän dynamiikkaan. Tarina eli kierrokselta toiselle halusi vieras ottaa selfieitä, kyseenalaistaa kouluttajan antia tai esittää toivelauluja.

”Ohjelma eli Ida ja Eero oli todella yllättävä ja aivan fantastinen. Kokeneena tapahtumien järjestäjänä yllätyin tästä ohjelmassa todella positiivisesti. Erityisesti Idan hahmo 10+ hänelle! :D”

Yhteistyö esiintyjien kanssa sujui erittäin hyvin. Rohkeasti uuden kokeilu kannatti – kokonaisuudessa onnistuttiin paremmin kuin uskalsi ennalta edes toivoa. Suurkiitokset Idalle ja Eerolle heittäytymisestä ja huikeasta kahden päivän rutistuksesta! Heidät halutaan nähdä vielä ja seuraava keikka onkin jo sovittu.

Matias Löyttyniemi

Kokoustamon tiimi valmiina vastaanottamaan!

Kurkistus uuteen ylitti odotukset

Kävijöiden kädenpuristusten lisäksi lukemamme palaute nostaa hymyn huulille vielä tilaisuuden jälkeenkin. Kävijät arvioivat tilaisuuden hyödyttävän omaa työtään erittäin hyvin (3,73/4). Erityisesti henkilökunnan palvelualttiutta kiiteltiin (3,85/4) ja tarjoiluista pidettiin (3,85/4) ohjelman rinnalla (3,8/4). Lunastimme odotukset erinomaisesti (3,8/4), mikä lämmittää aina järjestäjän mieltä. Kehitysehdotuksia kuunnellen kehitämme tulevia tilaisuuksia silmällä pitäen. Näihin poimintoihin on mukava päättää:

”Hienoja, yllätyksellisiä ohjelmia ja erittäin hyvät tarjoilut.”

”Todella ammattitaitoista ja miellyttävää henkilökuntaa!! :)”

”Uudet neukkarit jäivät mieleen, tosi upeita. Myös tutustumiskäynti kokonaisuudessa oli tosi hienosti toteutettu. Tykkäsin kaikesta :)”

”Messukeskuksen monet eri kokoustilat tuntuvat sokkeloisilta saavuttaa, mutta ainakin torstain kierroksella mielikuva selkeytyi huomattavasti.”

”En ole koskaan ollut näin hauskalla tutustumiskierroksella. Muistan tämän ikäni! Neukkarit olivat viihtyisiä ja niissä oli kaikki tarpeellinen tekniikka. Messukeskus pesi kasvonsa. Upeaa!”

Haluatko kuulla, nähdä ja lukea vielä lisää? Kurkista näiden linkkien taakse:

Kaisa, markkinointivastaava

Kuvat ja video: Matias Löyttyniemi