Suvi Kinnunen -

Kohtaamismediasta saat enemmän irti digipalveluita yhdistämällä

Digiajan kukoistaessa on hyvä muistaa, että kasvokkain kohtaamisessa ja tapahtumien järjestämisessä on edelleen omat hyötynsä ja ominaispiirteensä, jotka eivät ole korvattavissa. Kohtaamismedia oikein hyödynnettynä on hyvin tehokas markkinointiviestinnän väline. Huolella suunniteltu messuosallistuminen tai tilaisuus kasvattaa brändin tunnettuutta, vahvistaa brändimielikuvaa sekä edistää puhdasta myyntiä. Kohtaamismedia antaa aivan erityisiä mahdollisuuksia hallita asiakaskohtaamista muihin medioihin verrattuna.

Messuilta tyylivinkkejä ja trenditietoa.

Digiaikanakaan teknologia ei korvaa kasvokkaista kohtaamista.

Kasvokkain kohtaamiset antavat mahdollisuuksia

Teknologia on arkipäivää, mikä ei kuitenkaan korvaa ihmisten välisiä kohtaamista ja kasvokkain koettuja vuorovaikutuksen muotoja. Messumediassa kohtaamiset ovat tärkein osa messupäivää. Messut ja tilaisuudet antavatkin mahdollisuuksia vaikuttaa tuhansiin kävijöihin samalla kertaa – vieläpä kasvokkain. Kävijät ovat varanneet aikaa lähteäkseen ja tutustuakseen kyseiseen tapahtumaan ja siellä oleviin yrityksiin ja ohjelmasisältöön. Hyödynnä vieraiden kiinnostus ja vetoa heihin moniaistisesti. Messuosallistumisen kylkeen kannattaa myös järjestää oma tilaisuus. Ota kaikki hyödyt irti ja tapaa asiakkaita vaikkapa neuvottelun tai rennomman iltatilaisuuden merkeissä messupäivän päätteeksi.

Messuilla pääset näyttämään luovuutesi erilaisten osastoratkasuiden myötä.

Kasvokkain kohtaamiset vahvistavat brändisi imagoa

Tapahtumien ja messujen aikana sinulla on uniikki mahdollisuus pitää huoli siitä, että kävijät saavat parhaan mahdollisen kuvan brändistäsi. Ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa pääset tutustuttamaan yrityksellesi tärkeitä sidosryhmiä brändisi takana vaikuttaviin kasvoihin. Kasvokkain kohdatessa saat heti välitöntä palautetta ja pääset lukemaan ihmisten eleitä. Tutki siis verbaalisen palautteen lisäksi kehonkieltä. Muista, että osasto on osa brändi-imagosi rakentamista. Se kannattaakin olla linjassa viestisi ja ilmeesi kanssa. Käytä siis luovuutta erilaisten osastoratkaisuiden myötä. Messukeskuksella on vaihtoehtoja joka lähtöön – olipa pienemmistä installaatioista suurempiin kokonaisuuksiin, me hoidamme homman kotiin suunnittelusta rakentamiseen ja purkuun.

Hyödynnä teknologiaa kasvokkain kohtaamisissa

Teknologiset sovellukset, järjestelmät ja laitteet antavat meille mahdollisuuden ottaa kasvokkain kohtaamisista enemmän irti. Yksi tärkeä väline tähän on sosiaalinen media, joka tuo sinulle lisämaustetta. Valitsemasi sosiaalisen median kanavat kannattaa aktivoida hyvissä ajoin ennen tilaisuutta. Kanavien avulla voit houkutella potentiaalisia kävijöitä sekä pidentää tapahtuman aikana luomaasi mielikuvaa, muutoksen vaikutusta ja vahvistaa viestiäsi. Lue lisää sosiaalisen median hyödyntämisessä tapahtumissa täältä: osa1 & osa2.

 

Junction on alansa tärkeä hackaton, jossa koodaajat ja suunnittelijat ympäri maailmaa kerääntyvät kehittämään uusia palveluita ja sovelluksia keskenään.

Mobiiliapplikaation avulla voit houkutella osastollesi lisää kävijöitä

Messukeskuksen ilmainen oma mobiilisovellus mahdollistaa viestien vastaanottamisen Messukeskuksen oman infon lisäksi messuilla mukana olevilta yrityksiltä. Yrityksille sovellus tarjoaa lisänäkyvyyttä näytteilleasettajalistojen ja mainospaikkamahdollisuuksien myötä. Messuilla mukana olevien yritysten perustiedot näkyvät mobiilisovelluksessa maksutta. Kannattaa siis varmistaa, että yrityksesi ja sen osallistumiseen liittyvät tiedot eMessukeskuksessa ovat kattavat ja ajantasaiset, jotta kävijät saavat oikeaa tietoa. Lähettämällä personoidun viestin kävijän älypuhelimeen voit houkutella ihmisiä osastollesi. Viesti voi sisältää esim. infoa yrityksestäsi ja brändeistäsi, tarjouksia tai kehotuksen osallistua arvontaan. Viesti ponnahtaa kävijän kännykän näytölle silloin, kun hän on lähellä osastoasi. 

AR mahdollistaa seikkailun!

AR eli Augmented Reality eli lisätty todellisuus mahdollistaa lukuisia uusia ulottuvuuksia perinteiseen kohtaamismediaan. Pelillistämisen keinoin voit esitellä tarjontaasi vieraille elämyksellisen sisällön kautta. Animoidut teemasisällöt ovat näyttäviä ja antavat wau-elämyksen, mikä muistetaan. Lisäksi AR:aa voi hyödyntää puhtaasti navigoimiseen, kavereiden löytämiseen ja viestien lähettämiseen. Markkinointimuotona se on poikeuksellisen sitouttava ja voit hyödyntää sitä budjetistasi riippuen: edullinen tapa olla mukana on lisätä yrityksesi logo tai banneri AR-maailman karttaan. Kohtuullisella budjetilla rakennetaan oma AR-näkyvyys osastollesi ja suuremmalla budjetilla päästään suunnittelemaan omaa teemaa AR-maailmaa.

AR tuo lisämaustetta myös silloin, kun järjestät tapahtumaa. Tällä saat taatusti erilaisen ohjelmanumeron vaikkapa henkilöstöjuhliin! Kokeile erilaisia kilpailuja ja tietovisoja.

Lue lisää diginäkyvyyksien mahdollisuuksista täältä.

Tutustu eMessukeskukseen!

Messukeskuksella on käytössään verkossa toimiva asiointipalvelu eMessukeskus, joka kokoaa kaiken tarvitsemasi tiedon osallistumiseen liittyen yhteen paikkaan. Sieltä löydät tietoa eri messuista, osastovaihtoehdoista, ohjelmayhteistöistä, kutsukorteista, mainospaikoista sekä digisovelluksista. eMessukeskuksen kautta voit ilmoittautua messuille, tehdä ja hallinoida tilauksia sekä julkaista tarjouksia, ohjelmatietoja sekä lehdistötiedotteita. eMessukeskuksesta löytyy myös osastojen suunnittelijoille ja rakentajille tarvittava tiedot sekä tärkeät aikataulut. Hyödynnä myös muistilistat ja tiedät mitä seuraavaksi on hoidettavana.

Oletko jo hyödyntänyt messumediaa tehokkaasti?

Messumediaa ja tapahtuma-alaa modernina markkinointiviestinnän kanavana hyödyntävät osaajat saavat vihdoin oman gaalansa. Mesoaja-järjestetään 25.1.2018 Messukeskuksessa Helsingissä. Valtakunnallisessa palkintogaalassa palkitaan messu- ja tapahtumaosaajia, jotka ovat tehneet rohkeita päätöksiä messuosallistumiseensa liittyen, järjestäneet upeita tapahtumia, ottaneet käyttöön uusia ratkaisuja ja vaikuttaneet positiivisesti messumedian kehittymiseen. Gaala tuo esille erityisesti kohtaamismediaa ja sen merkitystä.

 

 

Onko yrityksesi tehnyt rohkean messukampanjan, järjestänyt onnistuneen tapahtuman tai vaikuttanut myönteisesti messumedian kehittymiseen? Jos vastaat kyllä, voit olla tammikuussa palkittavien joukossa estradilla. Gaalan järjestää Messukeskus. Tutustu 11 eri palkintokategoriaan ja hae mukaan nyt!

Syysterkuin,

Suvi