Tarja Gordienko -

Hyviä tekoja jo vuodesta 1956

Tiedätkö, mikä yhdistää huippumuotoilija Harri Koskista, Angry Birds -pelin suunnittelijaa Jaakko Iisaloa, muusikko Iiro Rantalaa, Vuoden Kokki Toni Kostiania ja siilinjärveläistä sairaanhoitajaa Ritva-Liisa Väätäistä? Samaan joukkoon kuuluvat myös Sodankylän kunta, Raahen saaristo, Putulan kyläkirjasto ja lapsia lukemaan opettava lukukoira Börje!

Vastaus on Suomen Messusäätiö. Kaikki edellä mainitut ja sadat muutkin suomalaiset osaajat – henkilöt, yritykset, järjestöt, paikkakunnat – ovat saaneet tunnustuspalkinnon tai apurahan tältä hyvää tekevältä säätiöltä!

Harri Koskinen

Muotoilija Harri Koskinen – Kaj Franck -palkittu 2014.

Suomen Messusäätiö on yksi Messukeskuksen omistajajäsenistä ja edistänyt tuellaan suomalaista osaamista jo vuodesta 1956 alkaen. Tänä vuonna tulee siis täyteen pyöreät 60 vuotta! Nykyisistä palkinnoista tunnetuimpia ovat Kaj Franck -muotoilupalkinto, Habitare-suunnittelukilpailun palkinto, Rakkaudesta kirjaan -palkinto ja Vuoden nuori suunnittelija -palkinto.

Vuoden nuori suunnittelija Rolf Ekroth

Rolf Ekroth valittiin Vuoden nuoreksi suunnittelijaksi 2015.

Säätiön tilikausi pyörähtää käyntiin keskellä kesää. Tänään 1.7. startataan uuteen kauteen, ja ensi kesään mennessä Messusäätiö jakaa ennätykselliset puoli miljoonaa euroa stipendeinä, apurahoina ja tunnustuspalkintoina suomalaisen elinkeinoelämän ja yrittämisen hyväksi. Vuoden mittaan valitaan kymmeniä palkinnonsaajia, tuetaan jatko-opiskelijoita väitöskirjatöissä ja tuodaan kymmeniä ulkomaisia toimittajia eri puolilta maailmaa tutustumaan suomalaisyrityksiin.

Lukukioira Börje

Lukukoira Börje ja Raisa Alameri saivat Rakkaudesta kirjaan -palkinnon 2013.

 Upea työ suomalaisen osaamisen hyväksi näkyy jatkossa entistä paremmin, sillä Messusäätiölle on juuri avattu uudet nettisivut. Löydät ne osoitteesta www.messusäätiö.fi. Tervetuloa tutustumaan!

Tarja, viestintäpäällikkö